Verenigingsnieuws VGCt
Najaarscongres

Najaarscongres 2024: inschrijving open voor VGCt-leden

profiteer van vroegboekkorting!

We praten wat af, en toch zijn er dingen waar we niet of te weinig over praten in ons vakgebied. Tijdens deze editie van het VGCt najaarscongres op 6, 7 en 8 november staan we stil bij dat wat (te) vaak onbesproken blijft. Als VGCt-lid kun je je nu al aanmelden met vroegboekkorting!

Aanmelden

Uit de stilte

In de behandelpraktijk luisteren we naar wat patiënten ons vertellen, maar waar moeten we naar vragen als niet alles vanzelfsprekend wordt gedeeld? Bespreken we bepaalde zaken niet omdat we het zelf ingewikkeld vinden om erover te praten? Uit angst de ander in verlegenheid te brengen of uit angst heftige emoties bij de patiënt op te roepen?

En over welke onderwerpen moeten we het als professionals onder elkaar vaker hebben? Voor wie en bij welke problematiek speelt stigma een grote rol en hoe kunnen we dat stigma verbreken? We vinden het belangrijk om een veilige omgeving te creëren voor patiënten, maar zijn we ook actief bezig om een veilig werkklimaat te bevorderen voor onszelf en onze collega’s? Wat voor invloed heeft onze eigen attitude eigenlijk op de behandeling? Naast antwoorden op deze prangende vragen is er ook aandacht voor onderbelichte onderwerpen in onderzoek en de klinische praktijk.

 

Keynotesprekers

Het volledige programma met alle sprekers is nog in de maak. Wel kunnen we je vast vertellen dat de volgende keynotesprekers present zijn:

  • Iva Bicanic – To tell or not to tell?
  • Marieke Dewitte – Hoe bespreek je seksualiteit als hulpverlener?
  • Gwendolyn Portzky – Het stillen van de pijn door het doorbreken van de stilte: Hoe omgaan met suïcidaliteit in de praktijk?
  • Brett Deacon – onderwerp volgt

 

‘Inspirerend én verbroederend’

Het VGCt najaarscongres is dé gelegenheid om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen over CGT en gerelateerde behandelmethoden en –technieken. Het is ook dé plek om op een informele manier vakgenoten te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Zoals een van de deelnemers van vorig jaar het verwoordde: ‘het zijn inspirerende en verbroederende dagen!’

Graag tot 6, 7 en 8 november!

 

Aanmelden

 

PS: Wil je in Veldhoven overnachten? Dat kan op de congreslocatie. Een hotelkamer reserveer je rechtstreeks via NH Koningshof

oval